Werknemers ontslaan is niet altijd makkelijk. De Arbeidsrechtadvocaat helpt u graag verder.

Ik wil iemand ontslaan.

Een werknemer ontslaan is vaak niet makkelijk. Er staan veel dingen op het spel. Aan de ene kant uw bedrijf, en aan de andere kant de belangen van een werknemer. Daarnaast gelden er veel regels wanneer u een werknemer wilt ontslaan.

Allereerst moet er een wettelijke grondslag zijn voor het ontslaan van een werknemer. De wet kent een achttal grondslagen. Wilt u een werknemer ontslaan wegens economische redenen, bijvoorbeeld omdat het aantal werknemers te veel is voor uw bedrijf? Dan kunt u niet zelf bepalen welke werknemer wordt ontslagen, maar moet u dit doen aan de hand van het afspiegelingsbeginsel. Ziet de ontslagreden op de persoon van de werknemer, bijvoorbeeld door disfunctioneren, dan mag u onder bepaalde voorwaarden de betreffende werknemer ontslaan.

Naast een wettelijke ontslaggrond, dient u waarschijnlijk ook een vergoeding uit te keren bij het ontslaan van een werknemer. Voor de berekening van deze vergoeding geldt een vaste formule. Soms hoeft u geen vergoeding te betalen, bijvoorbeeld als de werknemer ernstig verwijtbaar heeft gehandeld.

Wilt u meer weten over uw rechten en plichten bij het ontslaan van een werknemer? Neem dan contact met ons op!

circle

De eerste 30 minuten gratis en iedere vrijdag vrij spreekuur.

Bel of mail voor een afspraak!

secretariaat@advocatenkantoorngasirin.nl
Mr. R.P.M. Ngasirin
Burgemeester Matsersingel 200
6843 NZ Arnhem
Mobiel 06 - 21 52 7395
Tel
Fax 0318 43 06 63

Lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Oost- Nederland (VAARA)

© 2024 Mr. R.P.M. Ngasirin -
Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid - Algemene voorwaarden